Recept

Geroosterde pompoensoep met kokosmelk

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke herfstklassieker!

Schillen of niet?

Hokkaido en flespompoen kun je gerust mét schil gebruiken. Die wordt heerlijk zacht in de oven. Bij sommige soorten, zoals spaghettipompoen of muskaatpompoen, is de schil dikker en is het lekkerder om deze te verwijderen.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Pel de ui en snij in partjes. Pel en pers de knoflook. Snij de pompoen in grove stukken. Hussel de pompoen met de ui, de gember, de knoflook en een scheutje olijfolie onder elkaar. Kruid met het komijnpoeder, de chilivlokken, peper en zout. Schep alles op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 30 à 40 minuten in de oven tot de pompoen zacht en licht gekarameliseerd is.

  2. 2

    Breng de bouillon aan de kook. Voeg de gare pompoen met de ui toe en laat 5 minuten zachtjes pruttelen.

  3. 3

    Mix de soep met een staafmixer of in een blender glad. Roer er de kokosmelk onder en breng op smaak met het limoensap en eventueel extra peper en zout.

  4. 4

    Snij de lente-uitjes in ringen. Schep de soep in kommen of borden en werk af met de lente-ui en de koriander. Voor extra pit kun je er nog chilivlokken over strooien. Serveer met brood.

Meer interessante recepten en artikels

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Geroosterde pompoensoep met kokosmelk

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!