Recept

Macaroni met tomaten-gehaktsaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Het favoriete macaronirecept van coördinator bookzines Birte

“Omdat ik op mijn budget probeer te letten, koop ik heel veel producten in de aanbieding. Ook gehakt, dat ik meestal in huis haal bij een 1 kopen 1 gratis-actie. Standaard zit er dus altijd gehakt in mijn diepvriezer. Ook tomaten heb ik meestal in huis, dus dit is voor mij zo’n gerecht dat héél vaak op tafel komt.”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de macaroni beetgaar zoals vermeld op de verpakking. Giet af, bewaar een kopje van het kookvocht en laat goed uitlekken.

  2. 2

    Bak het gehakt in een droge koekenpan rul. Giet er de kant-en-klare tomatensoep en het kookvocht van de pasta bij en breng op smaak met de gedroogde oregano, het paprikapoeder, peper en een beetje zout. Schep alles in een ovenschaal.

  3. 3

    Snij de tomaten in plakjes en verdeel ze over de macaroni. Meng de kaas onder de panko en bestrooi er de macaroni mee. Besprenkel met wat olijfolie en zet de schaal ongeveer 20 minuten in de oven. Werk de schotel voor het serveren af met de verse oregano.

Meer interessante recepten en artikels

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Macaroni met tomaten-gehaktsaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!