Recept

Macaroni met gestoofde prei, courgette en bloemkool

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Het favoriete macaronirecept van chef online Thijs

“Mijn variant op macaroni is eigenlijk echt niet zo speciaal: vegetarisch, dus zonder ham of spek, maar met prei, courgette en bloemkool. Voor de rest wel zoals het een macaroni betaamt, met kaassaus en kaaskorst. Maar omdat het met veel groenten is, vind ik het misschien meer een gegratineerde ovenschotel. Nu ja, what’s in a name.”

Tip: zijn de gele courgettes in seizoen? Vervang de groene courgette dan eens door een geel exemplaar.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 220°C. Pel de ui en de look en snipper ze fijn. Snij de prei klein en de courgette in blokjes. Bak de ui met de look in boter glazig. Voeg de prei toe en roerbak 2 minuten. Voeg de courgette toe en bak nog eens 2 minuten verder.

  2. 2

    Snij de bloemkool in roosjes en kook ze in gezouten water beetgaar. Giet af en laat goed uitlekken

  3. 3

    Maak de bechamelsaus. Smelt de boter en roer er de bloem door. Laat enkele minuten bakken. Voeg al roerend de melk toe en laat de saus indikken. Voeg de geraspte kaas toe en breng op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Kook de macaroni gaar zoals vermeld op de verpakking. Giet de macaroni af en schep er de groenten onder. Stort alles in een ovenschaal en giet er de kaassaus over.

  5. 5

    Meng de gehakte noten onder het paneermeel en roer er 1 eetlepel olijfolie onder. Bestrooi de macaroni met het notenmengsel en zet ongeveer 20 minuten in de oven. Werk voor het serveren af met het basilicum.

Meer interessante recepten en artikels

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Macaroni met gestoofde prei, courgette en bloemkool

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!