Macaroni met gestoofde prei, courgette en bloemkool
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 220°C. Pel de ui en de look en snipper ze fijn. Snij de prei klein en de courgette in blokjes. Bak de ui met de look in boter glazig. Voeg de prei toe en roerbak 2 minuten. Voeg de courgette toe en bak nog eens 2 minuten verder.
-
2
Snij de bloemkool in roosjes en kook ze in gezouten water beetgaar. Giet af en laat goed uitlekken
-
3
Maak de bechamelsaus. Smelt de boter en roer er de bloem door. Laat enkele minuten bakken. Voeg al roerend de melk toe en laat de saus indikken. Voeg de geraspte kaas toe en breng op smaak met peper en zout.
-
4
Kook de macaroni gaar zoals vermeld op de verpakking. Giet de macaroni af en schep er de groenten onder. Stort alles in een ovenschaal en giet er de kaassaus over.
-
5
Meng de gehakte noten onder het paneermeel en roer er 1 eetlepel olijfolie onder. Bestrooi de macaroni met het notenmengsel en zet ongeveer 20 minuten in de oven. Werk voor het serveren af met het basilicum.