Recept

Pastasalade met bietjes, warm­gerookte zalm en lemoncurddressing

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ook in de herfst kan een pastasalade smaken, zeker met zalm erbij!

Wist je dat

...warmgerookte zalm op een relatief hoge temperatuur, meestal rond 60 à 80°C, wordt gerookt waardoor de vis een vaste structuur krijgt en een intense rooksmaak? Je vindt deze zalm in de meeste supermarkten of in de viswinkel.

...lemoncurd een zachte, romige citroencrème is die wordt gemaakt van citroensap, citroenrasp, suiker, eieren en boter? Je vindt hem kant-en-klaar in de meeste supermarkten.

bereiding
  1. 1

    Kook de pasta beetgaar zoals vermeld op de verpakking. Giet de pasta af, spoel ’m onder koud water en laat uitlekken.

  2. 2

    Snij de bietjes in plakjes of partjes. Meng voor de dressing de lemoncurd, de mosterd, 2 eetlepels olijfolie en een scheutje water goed door elkaar. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan tot ze beginnen te geuren.

  4. 4

    Maak een salade met de pasta, de biet, de spinazie, de veenbessen en de munt. Verdeel er de zalm over en bedruppel met de dressing. Werk af met de pompoenpitten en serveer meteen.

Meer interessante recepten en artikels

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pastasalade met bietjes, warm­gerookte zalm en lemoncurddressing

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!