Recept

Pompoensalade met peer, spek en feta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Pompoen is een echte herfsttopper, ook in deze salade!

Geen airfryer? Je kunt de pompoenblokjes ook in een gewone oven bakken op 200°C gedurende 18 à 20 minuten.

bereiding
  1. 1

    Meng de (bevroren) pompoenblokjes met de spekblokjes, de tijm, 3 eetlepels olijfolie en kruid met peper en zout. Schep alles in het bakje van de airfryer en laat het 15 minuten op 190°C garen.

  2. 2

    Bereid intussen de dressing. Pel de ui en snipper ’m fijn. Meng de ui met de mosterd, de honing, de appelazijn en 2 eetlepels olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Verwijder het klokhuis van de peer en snij het vruchtvlees in plakjes of blokjes.

  4. 4

    Maak een salade met de rucola, de peer en de lauwe pompoenmengeling. Verbrokkel er de feta over, bedruppel met de dressing en serveer meteen.

Meer interessante recepten en artikels

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pompoensalade met peer, spek en feta

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!