Croque met kruidenkaas, warmgerookte zalm en gepekelde radijs en een rauwkostsalade met wortel, radijs en wittekool
bereiding
-
1
Maak de gepekelde radijzen. Spoel de radijsjes en snij ze in schijfjes. Doe de radijzen in een bokaaltje. Doe er de azijn, het zout, de honing en de korianderzaadjes bij. Voeg kokend water toe tot alles mooi onderstaat en laat minstens een uur trekken in de koelkast.
-
2
Bestrijk 4 sneetjes briochebrood met de kruidenkaas. Trek de warmgerookte zalm in stukjes en verdeel die erover. Verdeel er ook wat schijfjes gepekelde radijs over.
-
3
Gril de croques tussen de grill of de croquemachine.
-
4
Maak intussen de salade. Schil de wortelen en spoel de radijzen. Snij de radijzen in vier en snij de wortelen in dunne linten met behulp van een dunschiller. Meng de stukjes radijs met de wortellinten en de geraspte wittekool. Hak de bladpeterselie fijn en meng ze onder het slaatje. Breng het op smaak met de wittewijnazijn, de olijfolie, peper en zout. Werk de croques af met de dille en serveer ze met het slaatje.