Mosselen met kruidenroomsaus, venkel en aardappelen
bereiding
-
1
Spoel de mosselen grondig schoon. Spoel en halveer de krieltjes. Maak de venkel schoon en snij ze in dunne reepjes. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Hak de verse groene kruiden fijn.
-
2
Verhit het klontje boter in een grote pan en fruit de sjalot, de knoflook en de venkel 5 minuten. Voeg de krieltjes toe en bak ze 5 minuten mee.
-
3
Schenk de witte wijn in de pan en leg de mosselen erbovenop. Kruid met peper en zout. Zet het deksel op de pan en laat de mosselen in ongeveer 6 minuten open stomen.
-
4
Haal de mosselen uit de pan en hou ze even apart. Voeg de room en de mosterd toe aan het kookvocht en laat dat iets inkoken. Voeg de gehakte kruiden toe aan de saus. Leg de mosselen terug in de pan, schep alles goed om en serveer meteen.