Lasagne met sardines, courgette en burrata
bereiding
-
1
Breek de lasagnevellen in grove stukken. Spoel de courgette, snij ze in de lengte doormidden en snij ze vervolgens in halve plakjes. Pel en snipper de knoflook.
-
2
Verhit de olijfolie in een grote pot en bak de courgette met de knoflook 3 à 4 minuten op middelhoog vuur tot ze licht begint te kleuren. Spoel en droog de spinazie. Spoel de tomaten.
-
3
Voeg de lasagnevellen toe aan de pan, gevolgd door de bouillon. Roer goed door en breng aan de kook. Voeg de erwtjes en de kerstomaten toe en laat het geheel 12 à 15 minuten zachtjes koken tot de pasta gaar is. Zet intussen een stoommandje mee op de pot en leg er de sardientjes in. Stoom de visjes 7 minuten mee en zet ze aan de kant. Voeg daarna indien nodig wat extra vocht toe aan de lasagnepot en roer goed om.
-
4
Roer de spinazie in delen door de lasagne tot deze is geslonken. Rasp de citroenschil boven het gerecht en knijp er wat sap over uit. Breng de lasagne op smaak met peper en zout. Werk de lasagne af met de sardines, de burrata, de rucola en grofgemalen peper en serveer.