Recept

Lasagne met sardines, courgette en burrata

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een easy lasagne met visjes van het seizoen... en dat zonder oven!

Verse sardines zijn echte zomervisjes, je eet ze op de BBQ, maar je kunt ze ook verwerken in deze heerlijke lasagne. In zuiderse landen worden ze in hun geheel klaargemaakt, met kop en graatjes dus: de graten zorgen voor geleiding van warmte en smaken, waardoor ze nóg lekkerder worden. Wie liever niet al te veel prutswerk heeft, kan ze ook laten fileren door de vishandelaar.

bereiding
  1. 1

    Breek de lasagnevellen in grove stukken. Spoel de courgette, snij ze in de lengte doormidden en snij ze vervolgens in halve plakjes. Pel en snipper de knoflook.

  2. 2

    Verhit de olijfolie in een grote pot en bak de courgette met de knoflook 3 à 4 minuten op middelhoog vuur tot ze licht begint te kleuren. Spoel en droog de spinazie. Spoel de tomaten.

  3. 3

    Voeg de lasagnevellen toe aan de pan, gevolgd door de bouillon. Roer goed door en breng aan de kook. Voeg de erwtjes en de kerstomaten toe en laat het geheel 12 à 15 minuten zachtjes koken tot de pasta gaar is. Zet intussen een stoommandje mee op de pot en leg er de sardientjes in. Stoom de visjes 7 minuten mee en zet ze aan de kant. Voeg daarna indien nodig wat extra vocht toe aan de lasagnepot en roer goed om.

  4. 4

    Roer de spinazie in delen door de lasagne tot deze is geslonken. Rasp de citroenschil boven het gerecht en knijp er wat sap over uit. Breng de lasagne op smaak met peper en zout. Werk de lasagne af met de sardines, de burrata, de rucola en grofgemalen peper en serveer.

Meer interessante recepten en artikels

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lasagne met sardines, courgette en burrata

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!