Tarte salée met geitenkaas en gele courgette
bereiding
-
1
Start met het deeg. Doe de bloem samen met het zout in de kom van de keukenrobot en doe er de koude boter in vlokjes bij. Voeg het ei en het ijskoude water toe en kneed in 5 minuten tot een glad deeg. Verpak het in vershoudfolie en laat het 30 minuten rusten in de koelkast.
-
2
Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de courgettes en snij ze in dunne plakjes. Meng de zachte geitenkaas met de roomkaas, peper en zout.
-
3
Ontrol het deeg op een bebloemd werkblad tot een mooie ronde lap. Leg die op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk het deeg met de geitenkaasmix tot 1,5 cm van de rand en leg er de plakjes courgette op. Plooi de rand een beetje om. Bestrooi de taart met de verse tijm, besprenkel ze met olijfolie en bak ze 30 minuten in de oven. Werk ze af met extra verse kruiden zoals tijm.