Recept

Kersenclafoutis van Natalie

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tip: strooi nog wat poedersuiker over de clafloutis zodra de schaaltjes uit de oven komen. De suiker zal heerlijk smelten…

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Smelt de boter in de microgolfoven. Klop de suiker en de vanillesuiker samen de eieren en de extra eidooier tot een gladde ruban. Voeg de gesmolten boter toe en schenk er de room en de melk bij. Lepel er ten slotte de bloem, het amandelpoeder en het zout onder en meng tot een dik pannenkoekenbeslag.

  2. 2

    Spoel de kersen en ontpit ze. Verdeel ze over 4 beboterde kleine vuurvaste ovenschaaltjes van 12 cm ø. Schenk het beslag erbij en bak de taartjes voorzichtig 30 minuten in de oven.

  3. 3

    Doe de amandelen samen met de honing in een pannetje en laat ze op een zacht vuur karamelliseren. Schep ze uit de pan, laat ze afkoelen op bakpapier en breek ze in stukken.

  4. 4

    Werk de clafoutis af met de krokante amandelen en extra kersen.

Meer interessante recepten en artikels

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kersenclafoutis van Natalie

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!