Recept

Ceviche van witte vis met alcoholvrije gin

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ceviche van vis met gin is heerlijk, maar voor wie het liever alcoholvrij heeft, is dit een minstens even lekker recept.

Tip: gebruik liefst een glazen kom om de vis te marineren en geen metalen. Het zuur van de marinade kan reageren met het metaal, waardoor de vis een metaalsmaakje kan krijgen.

bereiding
  1. 1

    Snij de vis in kleine blokjes. Zorg dat eventuele graatjes zeker verwijderd zijn.

  2. 2

    Meng in een glazen kom de alcoholvrije gin, limoensap, sinaasappelsap, gehakte chilipeper, geraspte limoenschil, de korianderbolletjes, zout en peper. Proef de marinade: ze moet fris, pittig en licht geparfumeerd zijn.

  3. 3

    Voeg de visblokjes toe aan de marinade en schep voorzichtig om. Dek de kom af en laat 15 tot 20 minuten marineren in de koelkast. De zuren in het sap 'garen' de vis.

  4. 4

    Voeg net voor het serveren de rode ui en de verse koriander toe. Garneer eventueel met een plakje limoen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Ceviche van witte vis met alcoholvrije gin

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!