Recept

Aardappel-paprikatortilla

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een Spaanse klassieker, met extra veel groenten!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 220°C. Maak de paprika’s schoon en snij ze in blokjes. Pel en sipper de ui. Pel en pers de knoflook. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in ringetjes. Klop de eieren los met de melk, de manchego en de lente-uitjes. Kruid het mengsel met peper en zout. Zet apart.

  2. 2

    Verhit een scheutje olijfolie in een ovenvaste koekenpan van ongeveer 30 cm diameter op middelhoog vuur. Bak de ui, de knoflook en de paprika zacht. Breng de groenten op smaak met peper en zout. Schep ze uit de pan.

  3. 3

    Verhit opnieuw wat olijfolie in dezelfde pan. Bak de aardappelen langs beide kanten goudbruin. Bestrooi ze met het paprikapoeder en zout. Haal de pan van het vuur en verdeel de gebakken groenten over de aardappelen. Giet er het eiermengsel over en zet de pan ongeveer 15 minuten in de oven tot het ei gestold is.

  4. 4

    Snij de tortilla in spiesjes, werk ze af met het basilicum en serveer ze warm of koud.

Meer interessante recepten en artikels

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Aardappel-paprikatortilla

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!