Recept

Kippendijen met sinaasappel en granaatappel met bulgursalade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Makkelijk, budgetvriendelijk en toch bomvol smaak, à la Ottolenghi.

Tips

  • Bio of niet? Gebruik onbespoten biosinaasappelen als je de schil ook in je gerecht wilt gebruiken.
  • Peterselie als groente? Wij gebruiken bladpeterselie vooral om gerechten mee af te werken, maar in de Midden-Oosterse keuken wordt bladpeterselie haast als groente gebruikt. Gebruik er dus lekker veel van!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een ovenschaal in met wat olijfolie. Leg er de kippendijen in en kruid ze met peper, zout, de kippenkruiden, het komijnpoeder en het kaneelpoeder.

  2. 2

    Snij één sinaasappel in schijfjes en leg die op de kip. Pers de tweede sinaasappel erover uit. Bedruppel de kip met de rest van de olijfolie en gaar ze zo’n 35 à 40 minuten in de oven.

  3. 3

    Maak intussen de salade. Kook de bulgur gaar in de groentebouillon, giet hem af en maak de korrels los. Hak de bladpeterselie fijn. Verwijder de pit van de dadels en hak ze fijn. Pel de rode ui en snipper hem fijn. Meng de bladpeterselie, de dadelstukjes en de rode ui onder de bulgur. Kruid de salade met het kaneelpoeder en het kerriepoeder en meng er de olijfolie en het citroensap onder.

  4. 4

    Werk de kip af met de extra peterselie en de granaatappelpitten en serveer ze met de bulgursalade.

Meer interessante recepten en artikels

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kippendijen met sinaasappel en granaatappel met bulgursalade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!