Recept

Gebakken nectarines met halloumi en hot honey

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

‘Hot honey’ is honing gecombineerd met chilipepers. Meestal wordt de honing verhit met verse of gedroogde chili-pepers (zoals rode chili, jalapeño of habanero) om de smaken te laten trekken, maar het kan ook sneller. Een scheutje appelazijn houdt het zoete en pittige in balans.

Je kunt hot honey gebruiken om salades mee af te werken, maar deze honing is ook superlekker bij kaas, bij vleesgerechten of op toast.

bereiding
  1. 1

    Spoel en halveer de nectarines, verwijder de pit en gril ze in de grillpan of tussen de grill met wat olijfolie.

  2. 2

    Laat de halloumi uitlekken en snij hem in plakjes. Gril ook die in de grillpan of tussen de grill. Hak de pistachenootjes fijn.

  3. 3

    Maak de hot honey. Meng daarvoor de honing met het zout, de appelazijn en de chilivlokken.

  4. 4

    Schik de gegrilde nectarines, de sla en de gegrilde halloumi op een bord. Werk de salade af met de fijngehakte pistachenootjes, de hot honey en de bloemetjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gebakken nectarines met halloumi en hot honey

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!