Recept

Kruidensiroop met munt, citroen en paars basilicum

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Met deze kruidensiroop maak je makkelijk limonade, door er gewoon gekoeld plat of spuitwater aan toe te voegen. Hij is ook lekker als basis voor mocktails of cocktails.

Tips

  • Zorg ervoor dat de suikersiroop niet gaat karamelliseren.
  • Gebruik een fles met brede hals waar je makkelijk nog enkele takjes kruiden in kunt stoppen. Dat is niet alleen heel mooi, de kruiden geven zo nog extra smaak af.
  • Steriliseer de fles als je de siroop langer wilt bewaren en zorg dat je ze goed luchtdicht kunt afsluiten. Na opening bewaar je de siroop het best in de koelkast, dat kan tot zo’n veertien dagen.

bereiding
  1. 1

    Doe 500 milliliter water samen met de suiker, het citroensap, de verse munt en het paarse basilicum in een steel-pannetje en warm het geheel op tot de suiker mooi gesmolten is.

  2. 2

    Laat de siroop een beetje afkoelen en giet ze met behulp van een trechtertje voorzichtig in een fles. Laat ze afkoelen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kruidensiroop met munt, citroen en paars basilicum

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!