Loaded pitadriehoekjes met hummus en krokante kikkererwten
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de pitabroodjes in driehoekjes en leg ze in een ovenschaal. Wrijf ze in met wat water en rooster ze in de oven tot ze mooi beginnen te kleuren (± 10 minuten).
-
2
Laat intussen de kikkererwten uitlekken. Doe de helft van de kikkererwten in een kom of keukenrobot. Pel de knoflook. Mix de kikkererwten tot een smeuïge hummus met 2 eetlepels olijfolie, de tahin, de knoflook, het citroensap, wat peper en zout.
-
3
Spoel de tomaatjes en snij ze in partjes. Hak de peterselie fijn. Pel de rode ui en snipper hem fijn.
-
4
Rooster de rest van de kikkererwten in een pannetje met de rest van de olijfolie, het kerriepoeder en het paprikapoeder. Bak ze kort aan tot ze beginnen te kleuren.
-
5
Doe de pitadriehoekjes in een kom. Lepel er de hummus bij en leg er de krokante kikkererwten en de partjes tomaat op. Werk de schotel af met de gehakte bladpeterselie, de rode ui, de za’atar en eventueel nog kleine stukjes opgelegde citroen.