Recept

Romige komkommergazpacho met geroosterde pinda’s

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een romige variant op de klassieke gazpacho.

bereiding
  1. 1

    Schil en ontpit de komkommer en snij ’m in grove stukken. Pel de knoflook. Maak de lente-uien schoon en hak ze grof. Ontpit de jalapeño en hak ook deze grof.

  2. 2

    Doe de komkommer, de knoflook, de lente-ui, de jalapeño, het basilicum, de muntblaadjes, het limoensap, de yoghurt en 3 eetlepels olijfolie in een blender en mix alles tot een gladde soep. Kruid de soep met de chili-vlokken en wat zout en zet ze nog minstens een uur in de koelkast.

  3. 3

    Strooi wat zout over de pinda’s en rooster ze in een pan zonder vetstof. Hak ze grof.

  4. 4

    Doe de komkommergazpacho in kommetjes en werk hem af metde pinda’s, de extra munt en enkele druppels chiliolie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Romige komkommergazpacho met geroosterde pinda’s

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!