Recept

Ovenkip met sjalot

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker met gestoomde aardappelen

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Pel de sjalotten en de knoflook. Trek de rozemarijn in plukjes, doe ze samen met de sjalotten, de knoflook, peper, zout en 6 el olijfolie in een ovenschaal.

  2. 2

    Kruid de kip met peper en zout en leg ze bij de sjalotten. Voeg de wijn toe en schuif 50 minuten in de oven: bedruip af en toe met de braadjus.

  3. 3

    Roer het paprikapoeder los met 3 el olijfolie, bestrijk er de kip mee en zet nog eens 10 minuten in de oven.

  4. 4

    Serveer de kip met de sjalotten en werk eventueel af met een plukje groen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Ovenkip met sjalot
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Pel de sjalotten en de knoflook. Trek de rozemarijn in plukjes, doe ze samen met de sjalotten, de knoflook, peper, zout en 6 el olijfolie in een ovenschaal.

  2. 2

    Kruid de kip met peper en zout en leg ze bij de sjalotten. Voeg de wijn toe en schuif 50 minuten in de oven: bedruip af en toe met de braadjus.

  3. 3

    Roer het paprikapoeder los met 3 el olijfolie, bestrijk er de kip mee en zet nog eens 10 minuten in de oven.

  4. 4

    Serveer de kip met de sjalotten en werk eventueel af met een plukje groen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!