Ovenkip met sjalot
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Ovenkip met sjalot

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker met gestoomde aardappelen

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Pel de sjalotten en de knoflook. Trek de rozemarijn in plukjes, doe ze samen met de sjalotten, de knoflook, peper, zout en 6 el olijfolie in een ovenschaal.

  2. 2

    Kruid de kip met peper en zout en leg ze bij de sjalotten. Voeg de wijn toe en schuif 50 minuten in de oven: bedruip af en toe met de braadjus.

  3. 3

    Roer het paprikapoeder los met 3 el olijfolie, bestrijk er de kip mee en zet nog eens 10 minuten in de oven.

  4. 4

    Serveer de kip met de sjalotten en werk eventueel af met een plukje groen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Pel de sjalotten en de knoflook. Trek de rozemarijn in plukjes, doe ze samen met de sjalotten, de knoflook, peper, zout en 6 el olijfolie in een ovenschaal.

  2. 2

    Kruid de kip met peper en zout en leg ze bij de sjalotten. Voeg de wijn toe en schuif 50 minuten in de oven: bedruip af en toe met de braadjus.

  3. 3

    Roer het paprikapoeder los met 3 el olijfolie, bestrijk er de kip mee en zet nog eens 10 minuten in de oven.

  4. 4

    Serveer de kip met de sjalotten en werk eventueel af met een plukje groen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.