Chinese gewokte broccoli en champignons met varkenshaasje
bereiding
-
1
Roer de kookwijn en ½ eetlepel sojasaus onder elkaar en kruid het mengsel met peper. Hussel er het vlees onder en laat dat 10 minuten rusten. Roer er de bouillon en het maïszetmeel onder en laat het nog eens 5 minuten staan. Voeg een scheutje plantaardige olie toe en schep alles goed om.
-
2
Schil de gember en snij hem in plakjes. Pel en snipper de knoflook. Snij de champignons in partjes en de broccoli in roosjes. Snij de chilipeper in ringen. Blancheer de broccoli 3 minuten in gezouten kokend water. Giet hem af en laat hem goed uitlekken.
-
3
Verhit een bodempje plantaardige olie in een wok en bak het gemarineerde vlees kort gaar. Schep het uit de pan. Giet wat van de olie weg, maar hou ongeveer 1 eetlepel olie in de pan. Roerbak nu de knoflook en de gember 1 minuut in de pan. Voeg de champignons toe en roerbak ze 3 minuten.
-
4
Voeg de geblancheerde broccoli, de oestersaus en de resterende sojasaus toe en roerbak nog 1 minuut. Doe er het varkensvlees weer bij, besprenkel het gerecht met sesamolie en meng alles onder elkaar. Verdeel het gerecht over de borden en werk het af met de chilipeper en de verse koriander. Serveer meteen.