Recept

Scampi saganaki

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Scampi’s op z’n Grieks. Lekker met knapperig stokbrood.

bereiding
  1. 1

    Snipper de ui en bak ze in olijfolie glazig. Voeg de geperste knoflook en de gesnipperde chilipeper toe en bak een paar minuten mee. Roer er de tomatenpuree onder en bak nog 1 minuut verder.

  2. 2

    Schenk de ouzo in de pan en laat iets inkoken. Roer er daarna de gepelde tomaten door en laat 10 minuten pruttelen op laag vuur. Roer tussentijds de tomaten stuk. Proef en breng op smaak met het paprikapoeder, peper en zout.

  3. 3

    Voeg na 10 minuten de garnalen toe aan de saus, roer door en laat op laag vuur pruttelen tot de garnalen mooi rozig zijn. Roer daarna de helft van de blokjes feta erdoor en zet het vuur uit.

  4. 4

    Verwarm de oven voor op 220°C. Schep de scampi’s met de saus over in een ovenschaal en verdeel er de resterende blokjes feta over. Zet de ovenschaal 10 minuten in de oven tot de feta zacht begint te worden.

  5. 5

    Haal de schaal uit de oven en werk af met de verse oregano.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Scampi saganaki

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!