Recept

Nicecream van banaan met gekaramelliseerde amandelen en chocoladesaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tip van Sandra: “Zorg ervoor dat je altijd schijfjes banaan in je diepvries hebt liggen. Zo kun je spontaan nicecream maken op een warme zomerdag. Ideaal ook om overrijpe bananen te verwerken.”

bereiding
  1. 1

    Doe de amandelschilfers met de honing in een pan en laat ze op een laag vuur karamelliseren. Giet ze op een vel bakpapier en laat ze afkoelen. Hak ze grof.

  2. 2

    Doe de diepgevroren bananenschijfjes met de verse kaas of mascarpone in een blender en mix zacht. Zet het ijsmengsel 15 à 30 minuten in de diepvries.

  3. 3

    Smelt de chocolade samen met de room.

  4. 4

    Serveer bolletjes nicecream met chocoladesaus. Werk ze af met een snuifje fleur de sel en de gekaramelliseerde amandelschilfers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!