Recept

Quiche tomaat-­mozzarella met saliekorst

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Hoe mooi is deze quichebodem? En zo moeilijk is het niet...

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 190°C. Pel en snipper de sjalot. Spoel de tomaten. Snij 1 tomaat in kwartjes, verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Snij de andere tomaat in plakjes. Snij de mozzarella in plakjes.

  2. 2

    Gebruik de ronde quichevorm van 26 cm diameter als sjabloon om een cirkel uit het deeg te snijden. Die dient als bodem voor de quiche. Snij ook een lange strook deeg voor de rand en versier deze met de salieblaadjes. Leg de deegrand voorzichtig in de beboterde bakvorm met de salieblaadjes naar buiten. Leg vervolgens voorzichtig de bodem in de vorm. Druk de naad goed aan. Prik de bodem in met een vork.

  3. 3

    Klop de eieren los met de room en kruid het mengsel met peper en zout. Doe de sjalot en de tomatenblokjes in de bakvorm, overgiet ze met het eimengsel en schik de plakjes tomaat en mozzarella boven op de quiche. Bak de quiche 30 minuten in de oven. Werk de quiche af met het basilicum en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Quiche tomaat-­mozzarella met saliekorst

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!