Recept

Melanzane alla parmigiana-traybake

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Sandra: “Deze melanzane alla parmigiana is het favoriete zomergerecht van Peter. Hij kan er echt een craving naar hebben. Ook Josefien is er verzot op. Voor veel volk maak ik het op de bakplaat als traybake: zo bereid je een ­grote portie in één keer en serveer je hem net dat tikje hedendaagser.”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Spoel de aubergines en snij ze in plakken van 1 cm. Verdeel ze over 2 bakplaten. Besprenkel ze met olijfolie, kruid ze met peper en zout en gaar ze 15 minuten in de oven.

  2. 2

    Bereid intussen de tomatensaus. Pel en snipper de rode uien. Pel en pers de knoflook. Verhit een scheutje olijfolie en stoof de rode ui en de knoflook zacht. Voeg de tomatenblokjes, de harissa en de Italiaanse kruiden toe en laat de saus 10 minuten zacht koken. Doe er het basilicum bij en kruid de saus met peper en zout.

  3. 3

    Leg alle geroosterde plakjes aubergine nu op 1 bakplaat. Beleg ze met hoopjes tomatensaus, stukjes mozzarella en plakjes parmaham en bestrooi ze met de parmezaan.

  4. 4

    Gaar de traybake 18 à 20 minuten in de oven. Werk hem af met het extra basilicum en de rucola en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!