Quiche met gerookte makreel, kappertjes en champignons
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Borstel de champignons schoon en snij ze in plakjes. Pel en snipper de knoflook. Verhit olijfolie in een pan en bak de champignons en de knoflook aan. Kruid ze met peper en zout.
-
2
Leg de velletjes bladerdeeg in 4 kleine ronde quichevormpjes van 12 cm diameter. Snij de overtollige randjes af. Verdeel de gebakken champignons met de knoflook over de vormpjes. Scheur de gerookte makreel in stukken en verdeel ze over de vormpjes. Lepel er enkele kappertjes over.
-
3
Klop de eieren los met de room en de graanmosterd en kruid het mengsel met peper en zout. Verdeel het eimengsel over de groenten in de vormpjes. Bak de quiches 20 minuten in de oven tot ze mooi gaar zijn. Ontvorm ze en werk ze af met bieslook en kervel naar smaak.