Courgette-gehaktballetjes in kerstomatensausje
bereiding
-
1
Maak de balletjes. Spoel en rasp de courgette en knijp er zoveel mogelijk vocht uit. Pel en snipper de ui en de knoflook. Meng de ui, de knoflook, de courgette, de tijmblaadjes, het ei, het paneermeel en het venkelzaad onder het gehakt. Breng het mengsel op smaak met peper en zout en rol er hapklare balletjes van. Kook de balletjes een 5-tal minuten in lichtgezouten water. Giet ze vervolgens af en laat ze goed uitlekken. Bak ze nu in een bodempje olijfolie rondom goudbruin.
-
2
Maak intussen de saus. Pel en snipper de rode ui. Pel en pers de knoflook. Bak de ui en de knoflook glazig in olijfolie. Voeg de tomatenpuree en een scheutje water toe en roerbak alles 1 minuut. Blus de pan met de witte wijn en laat de alcohol verdampen. Voeg nu de tomaatjes toe en laat ze op een zacht vuur sudderen tot ze beginnen te barsten. Breng de saus op smaak met de balsamicoazijn, de bruine suiker, peper en zout.
-
3
Schep de saus in kommen en leg er enkele gehaktballen in. Werk het gerecht af met de parmezaan.