Sesam-scampispiesjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Sesam-scampispiesjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Scampi's op een spiesje met een heerlijk frisse komkommersalade. 

bereiding
  1. 1

    Rooster de sesamzaadjes in een pan zonder vetstof. Pel en snipper het citroengras en de knoflook. Klop de vissaus los met de suiker, kruid met peper en zout. Voeg het citroengras, de knoflook, de sesamzaadjes, arachideolie en de sesamolie toe. Roer goed los.

  2. 2

    Maak de scampi's schoon, verwijder het darmkanaal, laat het staartje eraan. Meng ze met de marinade en laat 20 minuten in de koelkast staan.

  3. 3

    Maak de komkommers schoon en snij in blokjes. Spoel de koriander en hussel door de blokjes komkommer. Prik de scampi's op spiesjes. Gril ze 2 à 3 minuten op de barbecue of de grill.

  4. 4

    Serveer de scampispiesjes met de komkommersalade.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Rooster de sesamzaadjes in een pan zonder vetstof. Pel en snipper het citroengras en de knoflook. Klop de vissaus los met de suiker, kruid met peper en zout. Voeg het citroengras, de knoflook, de sesamzaadjes, arachideolie en de sesamolie toe. Roer goed los.

  2. 2

    Maak de scampi's schoon, verwijder het darmkanaal, laat het staartje eraan. Meng ze met de marinade en laat 20 minuten in de koelkast staan.

  3. 3

    Maak de komkommers schoon en snij in blokjes. Spoel de koriander en hussel door de blokjes komkommer. Prik de scampi's op spiesjes. Gril ze 2 à 3 minuten op de barbecue of de grill.

  4. 4

    Serveer de scampispiesjes met de komkommersalade.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.