Peterseliepatatjes met boontjes en homemade cordon bleu
bereiding
-
1
Boen de krieltjes schoon en kook ze gaar in lichtgezouten water. Giet ze af en hou de helft aan de kant voor morgen. Snipper de krulpeterselie en meng ze met de krieltjes.
-
2
Maak de boontjes schoon, blancheer ze beetgaar in lichtgezouten water en giet ze af. Pel en snipper de sjalotten. Fruit de sjalot in boter in een steelpan. Voeg de boontjes toe en blus ze met de wittewijnazijn. Schud ze goed op. Kruid ze met peper en zout. Hou de helft apart voor dinsdag.
-
3
Kruid de kalfslapjes met peper en zout, beleg ze met een plakje ham en een plakje mozzarella en maak ze vast met een prikker. Wentel ze eerst door de bloem, dan door de losgeklopte eieren en tot slot door de panko. Laat ze even rusten. Verhit boter en olijfolie in een pan en bak de cordon bleus aan beide kanten krokant.
-
4
Meng alle ingrediënten voor de dip. Serveer de peterseliepatatjes met de cordon bleus, de boontjes en de dip. Werk af met de extra gefrituurde uitjes en de extra peterselie.