Recept

Volkorenpita met geroosterde pompoen en halloumispiesjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

In plaats van halloumi kun je ook de Belgische Berloumi gebruiken. Elk seizoen krijgt deze kaas een andere kruiding.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Pel de uien en snij ze in ringen. Spoel de kikkererwten, giet ze af en schep ze samen met de uiringen en de pompoenblokjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met paprikapoeder en ras-el- hanout. Kruid met peper en zout. Gaar 20 minuten in de oven.

  2. 2

    Hussel de groenten na 10 minuten goed door elkaar en leg er de boerenkool bij. Schep goed om en gaar nog 10 minuten in de oven tot de boerenkool lekker krokant is.

  3. 3

    Blancheer voor de pesto de jonge boerenkool enkele minuten in lichtgezouten water. Giet af en laat goed uitlekken. Pel de knoflook. Doe de boerenkool met de knoflook, walnoten en parmezaan in de blender en mix grof. Voeg olijfolie toe tot je een smeuïge pesto krijgt. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.

  4. 4

    Snij de halloumi in de lengte in lange reepjes en prik telkens een reepje op een spiesje. Klop het limoensap met de honing los in een kom en bestrijk er de halloumi mee. 4 Verhit olijfolie in een grillpan en gril de halloumispiesjes aan beide kanten goudbruin. Verwarm de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. 5 Vul de pitabroodjes met de geroosterde groenten en de rucola en werk af met een halloumispiesje. Lepel er een beetje pesto over en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Volkorenpita met geroosterde pompoen en halloumispiesjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!