Recept

Salade van geroosterde pompoen, gepofte kikkererwten en burrata

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk herfstig vegetarisch gerecht. Voor de pesto kun je variëren met noten: gebruik bijvoorbeeld eens walnoten, pistachenoten of zonnebloempitten in plaats van pijnboompitten.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Bereid de pompoen voor: snij het vruchtvlees in halve maantjes (met schil), doe ze in een grote kom en besprenkel ze met wat olijfolie, de honing, de chilivlokken en wat peper en zout. Verdeel de pompoenpartjes over een met bakpapier beklede bakplaat.

  2. 2

    Spoel de kikkererwten en dep ze goed droog. Verdeel ze over een andere met bakpapier beklede bakplaat. Kruid ze met het paprikapoeder, peper en zout, druppel er wat olijfolie over en schep ze om. Zet ze samen met de pompoen20 minuten in de oven. Schep ze halverwege om.

  3. 3

    Doe alle ingrediënten voor de pesto in de blender met wat olijfolie. Mix glad en kruid met peper en zout.

  4. 4

    Leg de pompoenpartjes op een serveerschaal. Leg er de burrata op en kruid hem met peper en zout. Bestrooi de pompoen met de kikkererwten. Schep er wat pesto op en werk af met de extra verse kruiden.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Salade van geroosterde pompoen, gepofte kikkererwten en burrata

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!