Recept

Kipburger met gegrilde ananas en pittige salsa

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een lekkere kipburger op de barbecue. 

bereiding
  1. 1

    Verhit de barbecue. Verwarm de oven voor op 180°C. Meng alle ingrediënten voor de rub. Doe de kipfilets in een kom met de rub en wentel ze er goed door.

  2. 2

    Zet voor het sausje een pan op het vuur, giet de whisky erin en flambeer. Voeg, als de vlammen zijn gedoofd, de rest van de ingrediënten toe en laat sudderen tot de saus voor de helft is ingedikt.

  3. 3

    Spoel de zoete aardappelen, snij in maantjes (wedges) en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in 25 minuten gaar en krokant in de hete oven.

  4. 4

    Vet het rooster in met olie en rooster de kip 10 minuten aan iedere kant, bestrijk regelmatig met de saus. Snij de ananas in schijfjes en leg deze even op de grill.

  5. 5

    Snij alle ingrediënten voor de salsa in fijne stukjes. Spoel de koriander, de bladpeterselie en de chilipeper. Laat uitlekken en snipper de kruiden. Breng op smaak met het limoensap, de -rasp, chilipeper, koriander en bladpeterselie.

  6. 6

    Snij de ciabatta doormidden en leg even op de rooster. Smeer er wat saus op en beleg met kropsla, leg de kip erop, daarna twee halve schijfjes ananas en lepel er wat mango-tomatensalsa bij. Werk af met koriander en serveer met zoete aardappelwedges met grof zeezout.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kipburger met gegrilde ananas en pittige salsa

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!