Spinazie-omelet met kikkererwten en tomaten
bereiding
-
1
Spoel en droog de spinazie. Stoof ze in een beetje olijfolie en kruid ze met peper en zout. Laat ze goed uitlekken en duw het vocht eruit. Mix de spinazie fijn. Klop de eieren los en meng er de spinazie, het bakpoeder en de room onder. Kruid het mengsel met peper en zout.
-
2
Spoel en halveer de kerstomaten. Pel en snipper de ui. Meng de kers-tomaten met de kikkererwten, de ui en wat olijfolie. Kruid de salade met ¬peper en zout. Spoel en droog de veldsla.
-
3
Verhit olijfolie in een pannen¬koekenpan en bak er van de helft van het eimengsel een mooie dikke omelet in. Herhaal met de rest van het eimengsel.
-
4
Schuif de omeletten voorzichtig op de borden. Lepel wat tomaten-kikkererwtensalade telkens op 1 helft van de omeletten en vouw de omeletten een beetje toe. Serveer de omeletten met de veldsla.