Gazpacho met halloumi-paprikabrochette
bereiding
-
1
Maak de gazpacho. Maak de paprika’s schoon, schil de ½ komkommer en snij alles in stukjes. Pel en snipper de ui en de knoflook.
-
2
Mix de tomatenpassata, de paprika’s, de komkommer, de ui en de knoflook fijn. Voeg beetje bij beetje de olie, de wijnazijn en de groentebouillon toe. Doe er zoveel bouillon bij als nodig voor de gewenste dikte. Breng de soep op smaak met citroensap, peper en zout en zet ze minstens 3 uur in de koelkast.
-
3
Maak de brochette. Snij de ½ komkommer in linten met een mandoline. Blancheer ze kort in gezouten kokend water en laat ze schrikken onder koud water. Zo kun je ze makkelijker plooien. Pel de rode ui en snij hem in plakjes. Maak de paprika schoon en snij hem in blokjes. Snij de halloumi in stukjes. Prik afwisselend stukjes halloumi, paprikablokjes, komkommerlinten en uiplakjes op spiesjes.
-
4
Bestrijk de spiesjes met olijfolie, kruid ze met peper en zout en gril ze kort op de BBQ of in de grillpan. Snij de citroen in partjes.
-
5
Verdeel de gazpacho over de kommetjes, leg er een halloumispiesje op en serveer de koude soep met de citroen voor een frisse toets.