Recept

Aardappelmuffins met oude kaas en gandaham

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker krokant

Bestrooi de muffins voor het bakken met extra geraspte kaas of broodkruim voor een krokante topping.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C en vet de muffinvorm licht in met boter of olie.

  2. 2

    Schil de aardappelen, snij ze in stukken en kook ze gaar in gezouten water. Giet ze af en pureer ze.

  3. 3

    Snij de lente-ui fijn en de gandaham in fijne reepjes. Meng de puree in een kom met de kaas, de eieren, de melk en de lente-ui. Breng hem op smaak met peper en zout. Bewaar enkele reepjes ham en spatel de rest door de puree.

  4. 4

    Verdeel de puree over de muffinvormpjes en druk hem licht aan. Bak de muffins in ongeveer 20 à 25 minuten goudbruin en gaar in de oven. Laat ze 5 minuten afkoelen in de vorm voor je ze eruit haalt.

  5. 5

    Serveer de muffins warm of op kamertemperatuur, afgewerkt met de waterkers en de apart gehouden reepjes gandaham.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Aardappelmuffins met oude kaas en gandaham

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!