Aardappelmuffins met oude kaas en gandaham
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C en vet de muffinvorm licht in met boter of olie.
-
2
Schil de aardappelen, snij ze in stukken en kook ze gaar in gezouten water. Giet ze af en pureer ze.
-
3
Snij de lente-ui fijn en de gandaham in fijne reepjes. Meng de puree in een kom met de kaas, de eieren, de melk en de lente-ui. Breng hem op smaak met peper en zout. Bewaar enkele reepjes ham en spatel de rest door de puree.
-
4
Verdeel de puree over de muffinvormpjes en druk hem licht aan. Bak de muffins in ongeveer 20 à 25 minuten goudbruin en gaar in de oven. Laat ze 5 minuten afkoelen in de vorm voor je ze eruit haalt.
-
5
Serveer de muffins warm of op kamertemperatuur, afgewerkt met de waterkers en de apart gehouden reepjes gandaham.