Aardbeientaart met mascarpone
bereiding
-
1
Maak het deeg. Mix de gepelde amandelen met de suiker. Doe dit in de keukenrobot om te vermijden dat alles in het rond spat. Voeg er de patisseriebloem en de koude boter bij. Mix verder tot een kruimelig deeg. Doe er de eidooiers en de melk bij en mix tot een homogeen deeg. Bol het deeg op en zet het 1 uur in de koelkast.
-
2
Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een bakvorm met gekartelde rand en losse bodem van 22 cm diameter in en bestuif hem met bloem. Rol het deeg uit, leg het in de vorm en bak de bodem 10 minuten in de oven. Verlaag de oventemperatuur tot 180°C en laat de bodem nog 10 minuten bakken. Haal de bodem uit de vorm en laat hem afkoelen op een rooster.
-
3
Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snij de vruchtjes in plakjes. Strooi er de suiker over en zet ze 15 minuten in de koelkast.
-
4
Meng de mascarpone met de vloeibare honing en de vanillesuiker. Klop het eiwit stijf en spatel het voorzichtig onder de mascarpone. Lepel de crème over de taartbodem en verdeel er de gemarineerde aardbeien over. Werk de taart af met de muntblaadjes.