All-in-one brochette
bereiding
-
1
Boen de krieltjes. Maak de groene asperges schoon, verwijder het houtachtige uiteinde en snij de asperges in stukken van 5 à 6 centimeter. Kook de krieltjes beetgaar – laat de laatste minuut de asperges even meekoken. Giet af en laat uitlekken.
-
2
Snij de ossenhaas in plakjes van 5 millimeter dikte. Snij de courgette in de lengte in lange fijne plakken.
-
3
Pel en pers de knoflook. Pers de citroen. Meng de courgettereepjes en de asperges met de knoflook, het citroensap en 3 eetlepels olijfolie. Kruid met peper en zout. Wrijf de krieltjes in met olijfolie en kruid met zout.
-
4
Prik de plakjes ossenhaas, plakjes courgette, asperges en krieltjes op een spiesje. Gril ze rondom gaar.
-
5
Haal de bladeren van de kropsla, spoel ze en snij ze in grove stukken. Maak een salade van de sla, de bladpeterselie en het basilicum. Maak een vinaigrette van de wittewijnazijn met de mosterd en 1 eetlepel olijfolie. Druppel de vinaigrette over de salade en kruid met peper en zout. Leg er de spiesjes bovenop en serveer.