Aspergetaartjes met erwtenmousse
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snij het bladerdeeg in vier kleine rondjes en beleg er 4 kleine taartvormpjes van 10 cm diameter mee. Prik met een vork gaatjes in het midden, zodat het deeg niet te veel opbolt tijdens het bakken. Bestrijk de randen met de losgeklopte eidooier en bak de bodempjes in 15 minuten goudbruin in de oven. Ontvorm de bodempjes na het bakken en laat ze afkoelen op een rooster.
-
2
Schil intussen de asperges en snij de houtige uiteinden weg. Blancheer de asperges 8 à 10 minuten in kokend gezouten water tot ze beetgaar zijn. Snij ze in stukjes en meng ze met een beetje olijfolie, peper en zout.
-
3
Maak de mousse. Kook de erwten 2 à 3 minuten in kokend water en laat ze schrikken onder koud water. Mix ze met de room, de olijfolie, de munt en de geraspte citroenschil tot een gladde mousse. Breng de mousse op smaak met peper en zout.
-
4
Verdeel een laagje erwtenmousse over elk bladerdeegtaartje. Leg er de aspergestukjes op en werk de taartjes af met de microgreens. Lekker lauw én koud!