Karnemelkpuree met asperges en chorizo
bereiding
-
1
Schil de aardappelen en kook ze in gezouten water gaar. Giet ze af en laat ze even uitdampen. Stamp de aardappelen fijn met een pureestamper en voeg de karnemelk en de boter toe. Roer tot een smeuïge puree. Breng de puree op smaak met peper en zout en hou hem warm.
-
2
Snij de chorizo in Schil de asperges en snij de houtige uiteinden weg. Snij de asperges in schuine stukken van 3 cm. Kook de aspergestukken in 6 à 8 minuten beetgaar in gezouten water. Giet ze af en laat ze uitlekken.
-
3
Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de chorizoplakjes tot ze knapperig en goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Halveer de bieslookstengels.
-
4
Doe telkens een lepel karnemelkpuree in een kommetje. Schik er de asperges en de chorizo bij. Werk de puree af met de bieslook, een extra scheutje karnemelk en nog wat bakvocht van de chorizo. Ga er nog met de pepermolen over en serveer.