Recept

Varkenshaasje gevuld met groene en witte asperges en karnemelkpuree

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Varkenshaasje op z'n zondags, met een heerlijke vulling van asperges. De karnemelkpuree geeft een frisse touch aan dit gerechtje.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de witte asperges en verwijder het houtachtige uiteinde. Verwijder het uiteinde van de groene asperges en spoel ze. Blancheer de witte asperges 7 minuten in lichtgezouten water, voeg de laatste 2 minuten de groene asperges toe.

  2. 2

    Snij het varkenshaasje open in de lengte, maar snij het niet helemaal door. Leg er een 4-tal geblancheerde asperges in. Vouw het vlees dicht en bind vast met keukentouw. Kruid met peper en zout en leg in een ingevette ovenschotel. Gaar 20 minuten in de oven.

  3. 3

    Schil de aardappelen, snij ze in stukken en kook ze gaar in lichtgezouten water. Pureer de aardappelen en voeg de karnemelk, de boter en de geraspte schil van de citroen toe. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Blancheer de kervel en laat uitlekken. Doe de uitgelekte kervel in een maatbeker en voeg 3 eetlepels maïsolie toe. Mix fijn tot de olie groen kleurt. Leng aan met de rest van de olie en breng op smaak met peper en zout.

  5. 5

    Snij de rest van de asperges in hapklare stukken en meng er de kervelolie door. Serveer het varkenshaasje met de karnemelkpuree en de asperges. Werk af met wat extra kervel.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Varkenshaasje gevuld met groene en witte asperges en karnemelkpuree

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!