Recept

Aardbei-karnemelktaart

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Frisse lentetaart.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Vet de bakvorm in met wat boter en bestrooi ze met bloem. Bekleed een rechthoekige bakvorm van 32 cm x 12 cm. met het bladerdeeg en prik enkele gaatjes in het deeg. Leg er nog bakpapier en bakbonen op. Bak de bodem 12 minuten in de oven. Verwijder het bakpapier en de vulling en laat de bodem even afkoelen. Verlaag de oventemperatuur naar 175°C.

  2. 2

    Smelt de boter. Meng ze met de karnemelk, de eieren, de suiker, de bloem, het citroensap en het snuifje zout. Giet het mengsel op de voorgebakken taartbodem.

  3. 3

    Mix de aardbeien fijn. Lepel de gemixte aardbeien op het beslag en maak er met een vork of prikkertje krullen in. Zet de taart 25 à 30 minuten in de oven. Laat ze volledig afkoelen en zet ze nog minstens 3 uur in de koelkast. Werk de taart even-tueel af met aardbeibloesemkroontjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Aardbei-karnemelktaart

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!