Recept

Salade van jonge prei met appel en ­hamroosjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een lentesalade vol lekkers van bij ons!

Jonge (zomer)prei herken je aan de lange, dunne, wittestengels en de geel-groene bladkleur. De structuur is veel zachter dan die van winterprei en je kunt de jonge prei perfect grillen of rauw in een salade gebruiken. Door ze eerst met zout te bestrooien en goed na te spoelen wordt de prei extra zacht en beter verteerbaar.

bereiding
  1. 1

    Spoel de preiwitten en snij ze in flinterdunne ringen. Doe ze in een vergiet en strooi er zout over. Laat de preiringen 15 minuten trekken en spoel ze. Laat ze goed uitlekken.

  2. 2

    Boen de appel schoon, verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in dunne staafjes. Besprenkel ze met citroensap. Spoel de snackkomkommers en snij ze in fijne plakjes. Doe de preiringen, de komkommer en ¾ van de appel in een kom.

  3. 3

    Maak de dressing. Meng de zure room met de mayonaise, het citroensap, de gesnipperde dille en de honing. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Roer al een flink deel van de dressing door de salade. Kruid die met peper en zout.

  4. 4

    Draai de ham tot fijne roosjes. Doe de salade in een schaal en werk ze af met de rest van de appelstaafjes, de hamroosjes en de dille. Kruid ze nog extra met peper en serveer ze met de rest van de dressing.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Salade van jonge prei met appel en ­hamroosjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!