Recept

Mojitocake met limoen en munt

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Liever alcoholvrij?

De siroop is een must, want die zorgt voor een heerlijk sappige cake en een extra frisse smaak. De rum kun je er wel uit weglaten, of eventueel vervangen door een alcoholvrije variant.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. ­Beboter en bebloem de cakevorm heel goed.

  2. 2

    Maak de cake. Klop de boter en de suiker romig. Voeg één voor één de eieren toe en mix goed. Zeef de bloem en spatel ze ­luchtig door het beslag. Voeg de geraspte limoenschil, het limoensap, de melk, het vanille-extract en de fijngesnipperde munt toe. Giet het beslag in een tulbandvorm van 24 cm diameter en bak de cake 40 à 45 minuten in de oven.

  3. 3

    Maak intussen de siroop. Verwarm 100 milliliter water met de suiker en het ­limoensap in een pannetje tot de suiker is opgelost. Haal de pan van het vuur en voeg de munt en eventueel de rum toe. Laat de siroop even trekken en zeef ze.

  4. 4

    Test met een prikker of de cake gaar is en haal hem uit de oven. Ontvorm de cake en besprenkel ’m meteen met de mojito­siroop terwijl hij nog een beetje warm is. Laat de cake de siroop opnemen.

  5. 5

    Meng alle ingrediënten voor het glazuur en giet het over de cake. Werk de cake nog af met de partjes limoen, de extra ­geraspte limoenschil en een takje verse munt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Mojitocake met limoen en munt

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!