Mojitocake met limoen en munt
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Beboter en bebloem de cakevorm heel goed.
-
2
Maak de cake. Klop de boter en de suiker romig. Voeg één voor één de eieren toe en mix goed. Zeef de bloem en spatel ze luchtig door het beslag. Voeg de geraspte limoenschil, het limoensap, de melk, het vanille-extract en de fijngesnipperde munt toe. Giet het beslag in een tulbandvorm van 24 cm diameter en bak de cake 40 à 45 minuten in de oven.
-
3
Maak intussen de siroop. Verwarm 100 milliliter water met de suiker en het limoensap in een pannetje tot de suiker is opgelost. Haal de pan van het vuur en voeg de munt en eventueel de rum toe. Laat de siroop even trekken en zeef ze.
-
4
Test met een prikker of de cake gaar is en haal hem uit de oven. Ontvorm de cake en besprenkel ’m meteen met de mojitosiroop terwijl hij nog een beetje warm is. Laat de cake de siroop opnemen.
-
5
Meng alle ingrediënten voor het glazuur en giet het over de cake. Werk de cake nog af met de partjes limoen, de extra geraspte limoenschil en een takje verse munt.