Recept

Thaise pindakip met rijst

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dit gerecht zet je al in een halfuur op tafel! 

bereiding
  1. 1

    Verkruimel een half kippenbouillonblokje in 5 el olie. Wrijf de kippenblokjes ermee in en laat 5 min marineren.

  2. 2

    Bak de kip krokant. Haal uit de pan.

  3. 3

    Maak de saus: Doe in dezelfde pan de knoflook, gember, pindakaas, kokosmelk, limoensap, Sriracha, suiker, sojasaus en sesamolie. Laat indikken.

  4. 4

    Breng ondertussen een pot met water aan de kook met een rijstbouillonblokje en kook de rijst, voeg de laatste paar minuten de bloemkoolrijst toe. Giet af.

  5. 5

    Voeg ondertussen de kippenblokjes toe aan de saus.

  6. 6

    Serveer op de rijst.

  7. 7

    Werk af met extra limoensap, grofgehakte pinda’s en koriander voor de liefhebbers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!