Recept

Nasi goreng met garnalen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Slechts tien minuutjes werk.

Tip: koken gaat veel sneller met voorgesneden en voorverpakte wokgroenten. Je vindt ze kant-en-klaar in verschillende smaken in de koelafdeling van jouw supermarkt. Niet alleen lekker in een wok-schotel, maar ook in een omelet of in een snel soepje of curry.

bereiding
  1. 1

    Verhit een wokpan met wat rijst-olie of een andere neutrale olie. Roerbak er de groenten in en pers er het knoflookteentje boven uit. Breng op smaak met de sojasaus en de ketjap manis.

  2. 2

    Roer er de rijst door en bak nog1 minuut verder, voeg de garnalen toe en bak nog 1 minuut verder.

  3. 3

    Kluts ondertussen de eieren en bak tot een smeuïg roerei in een andere pan, kruid met peper en zout. Roer het roerei in vlokjes door de gebakken rijst.

  4. 4

    Verdeel de gewokte rijst over deborden en werk af met koriander.

Meer interessante recepten en artikels

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Nasi goreng met garnalen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!