Recept

Croque pastrami met gekaramelliseerde venkel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zalige zuiderse croque…

Pastrami is gepekeld, gerookt en gekruid rundvlees. Het werd door joodse immigranten uit Roemenië op het einde van de negentiende eeuw naar de Verenigde Staten meegebracht, waar het vooral in New York enorm populair werd als broodbeleg. Pastrami eet je zowel koud als warm. Bij ons koop je het bij sommige slagers en in grotere supermarkten. Mocht je het toch niet vinden, dan kun je het eventueel vervangen door filet d’Anvers.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Maak de venkel schoon en snij de knol in dunne plakjes. Pel en pers de knoflook. Hak de tijmblaadjes fijn.

  2. 2

    Meng de plakjes venkel met de knoflook, de tijm en 3 eetlepels olijfolie. Kruid ze met peper en zout. Schep alles op een met bakpapier ­beklede bakplaat en gaar de venkelplakjes 25 minuten in de oven tot ze zacht en licht goudbruin zijn.

  3. 3

    Beleg 2 sneden brood met plakjes mosterdkaas, pastrami en venkel en sluit de croques met de overige 2 ­sneden brood. Besmeer de buitenkanten van het brood met de zachte boter en bak de croques in een pan op een laag vuur tot de kaas is gesmolten.

  4. 4

    Roer de mosterd onder de mayonaise. Serveer de croques met de saus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Croque pastrami met gekaramelliseerde venkel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!