Pannenkoekrolletjes met kaas en fruit
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Pannenkoekrolletjes met kaas en fruit

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Origineel pannenkoekendessertje

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Klop de eieren los met de bloem. Schenk er de melk bij en klop stevig op, tot alle klontertjes weg zijn. Voeg er een snuifje zout, de suiker en de vanillesuiker aan toe. Doe er de gesmolten boter of de druivenpitolie bij. Klop nogmaals goed op.

    Dek af en laat het beslag 1 uur rusten op kamertemperatuur.

  2. 2

    Laat het diepvriesfruit ontdooien. Rist verse bessen af, wrijf verse aardbeien droog schoon.

    Vermeng het fruit met de ahornsiroop. Vermeng de kaas met de grof geplette musli. Zet koel weg.

  3. 3

    Klop het beslag nog een laatste keer goed op en voeg er eventueel een pollepel water aan toe als het te dik is (het moet zo vloeibaar zijn als dikke room).

  4. 4

    Bak in een koekenpan met antiaanbaklaag, eventueel in een beetje boter of olie, twaalf
    flensjes. Hou ze warm vooraan in de oven.

  5. 5

    Bestrijk de flensjes met lichtjes gekoelde kaas en schep er een lepeltje gemarineerde bessen op. Rol op en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Klop de eieren los met de bloem. Schenk er de melk bij en klop stevig op, tot alle klontertjes weg zijn. Voeg er een snuifje zout, de suiker en de vanillesuiker aan toe. Doe er de gesmolten boter of de druivenpitolie bij. Klop nogmaals goed op.

    Dek af en laat het beslag 1 uur rusten op kamertemperatuur.

  2. 2

    Laat het diepvriesfruit ontdooien. Rist verse bessen af, wrijf verse aardbeien droog schoon.

    Vermeng het fruit met de ahornsiroop. Vermeng de kaas met de grof geplette musli. Zet koel weg.

  3. 3

    Klop het beslag nog een laatste keer goed op en voeg er eventueel een pollepel water aan toe als het te dik is (het moet zo vloeibaar zijn als dikke room).

  4. 4

    Bak in een koekenpan met antiaanbaklaag, eventueel in een beetje boter of olie, twaalf
    flensjes. Hou ze warm vooraan in de oven.

  5. 5

    Bestrijk de flensjes met lichtjes gekoelde kaas en schep er een lepeltje gemarineerde bessen op. Rol op en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.