Recept

Pinsa met taleggio, rode pesto, gepekelde ui en ansjovis

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Pinsa is een kruising tussen pizza en focaccia. Een pinsa heeft een ovale of rechthoekige vorm, een knapperige korst en een luchtige, zachte binnenkant. Je vindt het deeg in sommige supermarkten.

Taleggio is een Italiaanse roodschimmelkaas die lekker smeuïg is en goed smelt. Mocht je ’m niet vinden, dan kun je eventueel brie of Port Salut gebruiken.

bereiding
  1. 1

    Maak de gepekelde rode ui. Pel de rode ui en snij hem in halve maantjes. Doe ze in een kom en zet ze onder met water. Voeg de azijn, de rietsuiker en een snuif zout toe en roer om. Laat minstens 2 uur staan. Idealiter doe je dit een dag vooraf en laat je de rode ui een nacht pekelen in de koelkast. Je gepekelde ui blijft zeker een week goed in de koelkast. Een restje is ook lekker in een slaatje bijvoorbeeld.

  2. 2

    Maak de pinsa. Verwarm de oven voor op 220°C. Leg de pinsabodem op een bakplaat met bakpapier.

  3. 3

    Verdeel de passata over de pinsa-bodem. Snij de taleggio in stukjes en verdeel ze over de pinsa. Verdeel de anjovis­filets erover en lepel er de rode pesto tussen. Verdeel er de gepekelde rode ui over. Kruid de pinsa met peper, zout en de gedroogde oregano.

  4. 4

    Bak de pinsa zo’n 15 minuten in de oven. Haal de pinsa uit de oven en werk af met de olijfolie. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pinsa met taleggio, rode pesto, gepekelde ui en ansjovis

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!