Recept

Citroenrisotto met gegrilde gamba‘s, venkel en erwtjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een lentefrisse risotto van Libelle Lekker-chef Natalie.

Natalie tipt!

“Je kunt de risotto perfect in de oven garen. Doe dan de bouillon meteen helemaal bij de rijstkorrels en zet de pot afgedekt 15 tot 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.”

bereiding
  1. 1

    Pel en pers de knoflook. Snipper de kruiden en meng ze met de knoflook en een flinke scheut olijfolie tot een marinade. Lepel de marinade over de gamba’s en laat ze marineren terwijl je de risotto maakt. Rasp de schil van 1 citroen en pers er het sap uit. Snij de overige citroen in partjes voor de afwerking.

  2. 2

    Doe de erwtjes in een kom, laat ze heel even schrikken met kokend water en giet ze af. Pel en snipper de ui. Verhit olijfolie in een pot, fruit er de ui in en blus die met het citroensap. Voeg de rijstkorrels toe en roer tot ze een glanzend laagje hebben. Blus de rijst met de wijn en laat die verdampen. Voeg een pollepel van de bouillon toe en roer goed om. Herhaal tot de bouillon opgebruikt is en de rijst smeuïg is. Dit duurt ongeveer 18 minuten.

  3. 3

    Maak de venkel schoon en snij ze in partjes. Bestrijk ze met olijfolie en gril ze goudbruin en krokant in de grillpan. Maak de pan schoon. Gril de gamba’s in 1 à 2 minuten per kant krokant en gaar.

  4. 4

    Neem de risotto van het vuur en meng er de erwtjes, de parmezaan, de geraspte citroenschil en de boter onder. Dek de risotto af en laat hem nog 2 minuten staan.

  5. 5

    Serveer de citroenrisotto met de gegrilde venkel en de gegrilde gamba’s en werk hem af met de erwtenscheutjes en de partjes citroen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Citroenrisotto met gegrilde gamba‘s, venkel en erwtjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!