Recept

Toast kannibaal met waterkerssalade

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Een nostalgisch gerechtje met een vleugje lente van Libelle Lekker-chef Natalie.

Natalie tipt!

 • Wil je de tartaar zelf maken, kies dan voor een kwaliteitsvol dun stukje rundvlees en hak het fijn. Maal het zeker niet in een blender, want zo maak je de vezels stuk.
 • Ik koop de americain kant-en-klaar bij onze slager, maar heb je geduld en een scherp mes, dan kun je de rundertartaar ook zelf bereiden”

bereiding
 1. 1

  Maak eerst de dressing. Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Klop de eidooier los met de mosterd, de azijn en het lauwe water. Schenk er beetje bij beetje de olie bij en mix met een staafmixer tot een gladde mayonaise. Lepel er de yoghurt onder en kruid de dressing met peper en zout.

 2. 2

  Kook de kwarteleitjes 2 minuten tot ze hard zijn. Spoel ze onder koud water, pel ze en halveer ze. Snij de augurkjes doormidden.

 3. 3

  Maak de salade. Spoel en droog de waterkers en de postelein. Maak de venkel schoon, snij ze met een mandoline in plakjes en snij ze daarna in fijne reepjes. Meng de waterkers en de postelein met de venkel en breng de salade op smaak met een lepel yoghurtmayonaise. Kruid de salade met peper, zout en citroensap.

 4. 4

  Toast de sneetjes zuurdesembrood. Lepel er de rundertartaar op en werk de toasts af met een gehalveerd kwarteleitje, de augurkjes, de appelkappertjes, enkele druppels tabasco en plukjes tuinkers. Serveer de toasts met de salade.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Toast kannibaal met waterkerssalade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!