Recept

Zalm op de bakplaat met venkel, krieltjes en zureroomsaus

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Gooi de lekkerste ingrediënten op een bakplaat, laat de oven het werk doen en geniet van de gewonnen tijd. En even later van dit smakelijke bakplaatdiner met zalm en krieltjes.

bereiding
 1. 1

  Verwarm de oven voor op 185°C. Pel en pers de knoflook. Maak de venkel schoon en snij ze in partjes. Spoel de krieltjes. Rasp de schil van de citroen en pers er het sap uit.

 2. 2

  Meng de venkel en de krieltjes met de knoflook, 1 eetlepel citroensap en 2 eetlepels olijfolie en stort ze op de bakplaat. Dek ze af met aluminiumfolie en gaar ze 30 minuten in de oven. Verwijder de aluminiumfolie en laat nog 10 minuten verder garen, of tot de venkel en aardappelen zacht en licht gekaramelliseerd zijn.

 3. 3

  Verhoog de oventemperatuur naar 200°C. Leg de zalm bij op de bakplaat, besprenkel hem met olijfolie en kruid hem met peper en zout. Zet de bakplaat opnieuw in de oven en gaar de vis en de groenten nog 8 à 10 minuten.

 4. 4

  Hak de dille fijn. Meng 2 eetlepels dille en 1 koffielepel citroenschil onder.de zure room en de mayonaise. Kruid de saus met het paprikapoeder, peper en zout. Serveer de traybake met zalm, venkel en krieltjes met de saus en werk hem af met de rest van de dille.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zalm op de bakplaat met venkel, krieltjes en zureroomsaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!