Recept

Kip op de bakplaat met primeuraardappelen, jonge boontjes en romige mosterdsaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Makkelijk, zo’n bakplaatdiner. Kies voor dit recept voor de allerkleinste minikrieltjes. Die hebben een flinterdunne schil en hoef je dus niet te schillen. Schoon­boenen volstaat. Nóg sneller, dus.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 190°C. Pel en halveer de sjalotten. Boen de aardappelen grondig schoon en snij ze in 4 stukken. Leg de sjalotten, de aardappelen en de kipfilets op een bakplaat. Besprenkel ze met olijfolie, de kippenkruiden, peper en zout en gaar 20 minuten in de oven.

  2. 2

    Meng de room met het kippenbouillonblokje, de mosterd en 100 milliliter water en kruid het mengsel met peper en zout. Giet het na 20 minuten bij in de bakplaat en zet die nog 10 minuten in de oven.

  3. 3

    Haal de bakplaat uit de oven. Meng de boontjes met 2 eetlepels olijfolie, kruid ze met peper en zout en leg ze bij op de bakplaat. Zet nog 10 minuten in de oven en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kip op de bakplaat met primeuraardappelen, jonge boontjes en romige mosterdsaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!